ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Η Αστυπάλαια διαθέτει πολυάριθμες παραλίες που αγκαλιάζουν το γαλάζιο του Αιγαίου με την ομορφιά τους. Από μικρές γραφικές αμμουδιές έως μεγάλες παραλίες με ψιλά βότσαλα, κάθε μια προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Οι περισσότερες από αυτές δεν είναι προσβάσιμες με οχήματα, δημιουργώντας ένα αίσθημα ερημικότητας και γαλήνης, ιδανικό για αυτούς που αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση.

Οι καλύτερες παραλίες

Στο Έξω Νησί της Αστυπάλαιας, οι πιο δημοφιλείς παραλίες προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Οι Βάτσες, με την εκπληκτική ψιλή άμμο και τα γραφικά αρμυρίκια, είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς, με ένα beach bar που προσφέρει ατελείωτη διασκέδαση. Τα Καμινάκια, προσβάσιμα πλέον μέσω ασφαλτόδρομου, διαθέτουν επίσης εστιατόριο και πολλά αρμυρίκια για σκιά. Η παραλία Άγιος Ιωάννης, προσβάσιμη μόνο μέσω μονοπατιού, είναι μια από τις πιο όμορφες και ερημικές, ενώ η βορειοδυτική ακτή προσφέρει μικρές βοτσαλένιες παραλίες που προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα. Η μεγαλύτερη από αυτές, η παραλία Αμμούδα, προσφέρει μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, αν και η πρόσβαση μέσω χωματόδρομου είναι πολύ δύσβατη.

Aerial,Drone,Photo,Of,Famous,Beach,Of,Livadi,Near,Main

Στη βορειοδυτική άκρη της Αστυπάλαιας απλώνεται ο εντυπωσιακός όρμος του Πάνορμου, φιλοξενώντας τη μεγάλη παραλία με τα λευκά βότσαλα και τον εκπληκτικό ορίζοντα. Οι παραλίες Βαλάνη και Λάντες προσφέρουν επίσης μοναδικά τοπία, ενώ ο προσβάσιμος χωματόδρομος κάνει την περιοχή προσιτή ακόμα και για τους επισκέπτες. Το Λιβάδι, προσιτό μόνο μέσω μονοπατιού και σκάφους, προσφέρει ηρεμία και ομορφιά, ενώ η Παχιά Άμμος, με τη μεγάλη αμμουδερή παραλία της, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, αν και η βοριάς μπορεί να φέρει μεγάλα κύματα. Στο Λιβάδι, η πληθώρα καφέ, μπαρ, και εστιατορίων δίπλα στην παραλία προσφέρουν άνεση και διασκέδαση. Η παραλία Άγιος Κωνσταντίνος, απομονωμένη και γραφική, προσφέρει μια ήσυχη ατμόσφαιρα και υπέροχη θέα προς το κάστρο της Χώρας. Βόρεια από τη Χώρα, οι παραλίες είναι γεμάτες ομορφιά, με την παραλία 3η Λάντα να ξεχωρίζει για το μοναδικό της camping.

Στο Μέσα Νησί, το ανατολικό τμήμα της Αστυπάλαιας, ανακαλύπτετε μια πληθώρα όμορφων παραλιών. Κατά τη διέλευση από τον στενό λαιμό που ενώνει τα δύο τμήματα του νησιού, συναντάτε τη διπλή αμμουδερή παραλία του Στενού, με ένα beach bar και λίγα αρμυρίκια για σκιά. Οι Πλάκες προσφέρουν μια ήσυχη εμπειρία με λευκά βότσαλα, προσιτή μόνο μέσω μονοπατιού. Οι παραλίες στη Μαλτεζάνα και τον Σχοινώντα εξυπηρετούν κυρίως τους επισκέπτες των οικισμών και των γύρω ξενοδοχείων, παρέχοντας επίσης καλές επιλογές για φαγητό και ποτό. Στον όρμο Αγριλίδι, μια ήσυχη παραλία με λείο βότσαλο και αρμυρίκια περιμένει να ανακαλυφθεί. Στον όρμο Βλυχάδια και στον όρμο Βαθύ δεν υπάρχουν αξιόλογες παραλίες, αλλά στον όρμο Βαΐ θα βρείτε την όμορφη παραλία Βαΐ και την εντυπωσιακή παραλία Χρυσή Άμμος, η οποία δεν προσφέρει σκιά ή υποδομές, επομένως πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.